Най-старото училище в Монтана ще има нов покрив до дни

Социалните услуги в община Монтана работят с намален персонал
Сподели: 

Община Монтана е осигурена за работа при зимни условия, съобщи кметът Златко Живков, въпреки че работата в социалните услуги е затруднена в пандемичните условия. Между 6 и 9 % от персонала, зает в тях, отсъства заради карантина. Най-тежка е ситуацията в предприятие „Обредни дейности“, допълни кметът. На този етап всички звена, които са второстепенни разпоредители, са получили средства от Общината за покриване на месечните разходи, както и допълнителни за работа в пандемична среда.
Пред финал са основните ремонти на покривите на две големи сгради в града, съобщи Живков. Две седмици е срокът за приключването на ремонта на покрива от 1500 кв. м на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. То е най-старото учебно заведение в града. Работата по обекта стартира в края на миналата седмица. Успоредно с този обект усилено продължава ремонтът на покрива на читалището. Цялата сграда се обновява по проект за културна инфраструктура по оперативна програма „Региони в растеж“.  
Завършен е първият етап от проекта „Красива България“ за ремонт на І-ва детска ясла „Мечо пух“. Става дума за пълно обновяване на вътрешността на сградата. Предстои Общината да кандидатства за втори етап – основен ремонт на покрива, фасадата и двора на яслата.
През последните дни в Монтана са оформени нови зелени и цветни площи на ул. „Цар Борис ІІІ“. Общинското предприятие „Чистота“ е поело задачата да почисти няколко неподдържани и запустели държавни терена. Това са старата жп линия в индустриалната зона и частта на язовирната стена до комплекс „Аугуст“". Много усилия се отделят и за почистването на агитационни предизборни материали, залепени на непозволени места, като стълбове и улични ел. табла в града и селата. За това нарушение поне две партии ще получат глоби от Общината, заяви кметът Живков.