НАП – Видин: Успешно приключи данъчната кампания за физическите лица

Над 77% от декларациите са подадени онлайн, до 30 септември коригираме неточности във формулярите
Сподели: 

Успешно приключване на данъчната кампания за физическите лица отчитат от офиса на НАП във Видин. 6 610 граждани на Видинска област са подали декларациите си пред НАП до полунощ на 2 май, сочат данните на приходната агенция.
Над 77 % от формулярите са подадени по интернет с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или електронен подпис. Повече от 72% от гражданите са се възползвали от предварително попълнените декларации за доходите, които са достъпни в Портала за е-услуги на агенцията.
В случай на допуснати неточности в декларираните данни, до 30 септември 2023 година данъкоплатците имат възможност да направят промени, като подадат коригираща декларация.   
 „Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени от физическите лица през 2022 г., приключи успешно. За поредна година отчитаме завишен брой на подадените декларации, което се дължи на по-високите данъчни облекчения за деца и за деца с увреждания. Благодаря на колегите в НАП за професионализма и за отлично свършената работа и на гражданите, които добросъвестно изпълниха ангажимента си към фиска. Ние ще продължим да ги подпомагаме и улесняваме при изпълнението на задълженията им, като развиваме електронните услуги.“, каза заместник изпълнителният директор на приходната агенция Калинка Заркова.