Народният представител Владимир Тошев и ГЕРБ – Видин дариха предпазни средства на видинската болница

Сподели: 

Дарение за видинската болница направиха народният представител Владимир Тошев и структурата на Политическа партия ГЕРБ във Видин. То беше официално връчено в офиса на ПП ГЕРБ във Видин от председателя на общинската организация на ГЕРБ Емилиян Енчев и беше прието лично от д-р Богдан Томов, заместник-директор по медицинската дейност в МБАЛ „Света Петка“. На събитието присъстваха представители на общинското ръководство на ГЕРБ и общински съветници в ОбС – Видин.
Дарението е от предпазни средства висок клас, необходими за хората, които са на първа линия в битката срещу коронавируса, като предварително е проучено какво точно е необходимо на лечебното заведение. Дарението включва предпазни шлемове, предпазни облекла, предпазни маски, респиратори, на обща стойност 5500 лв. Парите за закупуване на предпазните средства са лични, а не от партийната субсидия, обясни Енчев.
Д-р Богдан Томов прие дарението с благодарност. „В тези дни наистина имаме нужда от съпричастност и помощ, тъй като се намираме в тежко време и всяко едно такова дарение ще ни бъде от помощ“, сподели заместник-директорът на видинската болница.
„Правим това дарение преди всичко като граждани и като обществено ангажирани хора. Приканвам всички наши съграждани – да помагаме на лекарите в този труден за всички нас момент, да ги слушаме и да изпълняваме техните предписания. Като граждани трябва да сме дисциплинирани и да се държим както повелява нашата отговорност в тези нелеки за всички нас моменти. И съм сигурен, че след не много време ще се поздравим с победа над тази пандемия“, каза председателят на ГЕРБ – Видин Емилиян Енчев.
По повод тиражирани във „Фейсбук“ твърдения за мизерни условия в бившето инфекциозно отделение – което д-р Томов категорично опроверга, Енчев призова да не се тиражират новини, които не отговарят на истината и са предпоставка за създаване сред видинските граждани на негативно отношение към работещите във видинската болница, защото това са хората, които ще ни преведат през тази криза.
„Приканвам нашите съграждани, както и членовете на ГЕРБ, да се включат и да помогнат на болницата кой с каквото може, защото заедно трябва да преодолеем кризата“, подчерта председателят на ГЕРБ – Видин.