На финала е изграждането на площадка по безопасност на движението в двора на видинско училище

Сподели: 

Почти е завършена външната площадка по безопасност на движението, на която скоро ще могат да се обучават възпитаниците на Основно училище „Любен Каравелов“ – град Видин. От учебното заведение се похвалиха с новата придобивка, като публикуваха снимки от птичи поглед към съоръжението, което е изградено с финансиране по Национална програма „Създаване на съвременна образователна среда“ – 2021 г., Модул „Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата“.
Училището се е сдобило и с вътрешна (подвижна) площадка по безопасност на движението. Закупено е и необходимото оборудване за двете площадки. То включва подвижен светофар; светофар с дистанционно управление и пешеходна секция; стоп палка; 12 сигнално-предпазни жилетки; комплект от 10 броя пътни знаци; 2 броя симулационни очила; 2 табла за обучение по безопасност на движението; 10 конуса; 1 велосипед с каска за велосипедист; 1 програмируем учебен робот.
„Надяваме се, като използваме тези нови придобивки в обучението на нашите деца и ученици, да допринесем за тяхното отговорно и безопасно поведение на пътя“, споделиха от видинското учебно заведение.