На 8 и 9 юли предстои второто издание на Летни музикални празници във Видин

Сподели: 

На 8 и 9 юни ще се проведе второто издание на Летните музикални празници във Видин. Събитието, което е част от културния календар на Община Видин, ще се проведе в залата на Драматичния театър „Владимир Трандафилов“, а не пред Стамбол капия, както беше предвидено. Причината за това решение на организаторите на проявата е прогнозата за дъждовно време.
Програмата на музикалните празници включва оперно-оперетните спектакли. На 8 юли от 20:00 ч. ще бъдат представени концертни изпълнения на операта „Трубадур“ от Джузепе Верди. Диригент е Григор Паликаров, а солисти - Пламен Димитров (Граф ди Луна); Габриела Георгиева (Леонора); Михаела Берова (Азучена); Петър Найденов (Ферандо); Валерий Георгиев (Манрико). На 9 юни отново от 20:00 ч. зрителите ще могат да се насладят на концертни изпълнения на оперетата „Царицата на чардаша“ от Имре Калман. Диригентската палка е поверена на  Димитър Косев, а солисти са Пеньо Пирозов (Едвин); Добрина Икономова (Силва); Александър Мутафчийски (Бони); Катерина Тупарова (Щаси); Йоланта Николаева (Цецилия /Цилика/); Стоян Стоянджов (Фери Бачи); Илия Деверджиев (Мишка); Стилиян Цветанов (Киш). Участие ще вземе и Общински хор „Гена Димитрова“ – Плевен с диригент Анелия Дечева.
Второто издание на Летни музикални празници се реализира от Симфониета – Видин, в сътрудничество със Сдружение „Опера за България“ и с финансовата подкрепа на Община Видин.