Нова спортна площадка радва децата и младежите в Неговановци

Сподели: 

На нова придобивка се радват децата и младежите в село Неговановци, община Ново село. Те вече могат да спортуват на нова площадка, изградена в двора на бившето училище в населеното място. Днес – 1 юни, Международен ден на детето, спортното съоръжение беше официално открито. Символично лентата на спортната площадка прерязаха кметът на община Ново село Георги Стоенелов и кметът на село Неговановци Емилия Крумова. На събитието присъстваха общински съветници, служители от общинската администрация, както и много жители на село Неговановци.
Спортната площадка е направена по проект „Изграждане, оборудване и обзавеждане на спортна инфраструктура в село Неговановци“. Той е реализиран с финансиране от „Програмата за развитие на селските райони“ 2014-2020 г., което е в размер на 104 384 лв.
„Този проект мина през много перипетии. В един  период дори имаше опасност да не се реализира. Но се случи“, сподели кметът Георги Стоенелов, като благодари на общинските служители за положените усилия, за да се стигне до тази положителна развръзка. Той подчерта, че с новата детска площадка децата и младежите в Неговановци вече разполагат с място, където да спортуват и да играят. Той обаче подчерта, че новата придобивка трябва да бъде съхранена и добре стопанисвана, а това е отговорност на жителите на селото. Затова той ги призова да се грижат за съграденото, за да може по-дълго време да се използва
„Имаме още идеи за проекти. Предстои да бъде отворена новата Програма за развитие на селските райони и Общината своевременно ще подаде своите проекти. Така че това няма да е последното, което правим за село Неговановци“, увери кметът на Ново село.
НИЕ