Новият областен управител на Видин встъпи в длъжност

Сподели: 

Новият областен управител на Видин Огнян Асенов Михайлов официално встъпи в длъжност. Припомняме, че вчера (4 август) на първото си заседание новото служебно правителство смени 25 областни управители, сред които и този на Видин, като на поста бе назначен Огнян Асенов, който изпълняваше тези задължения и по време на предходното служебно правителство през 2021 година. Днес (5 август) се проведе церемонията по символичното предаване на властта от старото на новото ръководство на Областна администрация – Видин. Досегашният видински губернатор Любен Иванов не взе участие в нея, тъй като е в отпуск. Така протоколно властта предаде заместник областният управител Анелия Влаховска.
„Това е трети път, в който встъпвам във функциите на областен управител на Видин. Основната задача, по Конституция, на служебните кабинети, респективно на областните администрации в този период, е създаването на добра организация, така че в спокойна обстановка да се проведат изборите за Народно събрание. Това ще бъде и моя основна задача през този период – да създам необходимата организация екипът на Областната администрация и всички други структури, ангажирани в този процес, в тясно взаимодействие с Районната избирателна комисия, да проведем едни честни и прозрачни избори, в които намесата на купения вот е сведена до минимум“, заяви Огнян Асенов при встъпването в длъжност.
Той допълни, че освен това приоритет за него ще е и осъществяването на контролната функция на областния управител по отношение на актовете на местната власт. „В предходни периоди съм имал много добро взаимодействие с органите на местната власт – надявам се, че и сега ще бъде така“, посочи новоназначеният областен управител. Той изрази надежда, че в изпълнението на тези задачи ще може да разчита на подкрепата на всички служители на Областната администрация. И благодари на досегашното ръководство за свършената работа през изминалия период.
Анелия Влаховска поздрави, от името на ръководството и служителите на администрацията, Огнян Асенов за встъпването му в длъжност. „Спокойни сме, че г-н Асенов идва като областен управител. В основата е фактът, че той много добре познава работата на Областната администрация, познава и много голяма част от екипа, който работи в администрацията, досега съвместната ни работа е давала отлични резултати“, каза Влаховска.
Огнян Асенов притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“ от Академията на МВР. Михайлов е дългогодишен служител на МВР, като преминава през всички нива на професионално развитие до директор на РДВР, ОДП и ОДМВР-Видин. Работил е също в системата на енергетиката и на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ в София.