Нов директор начело на ППМГ – Видин

Сподели: 

Нов директор застава начело на Профилираната природоматематическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. На поста е назначен Ивайло Милушев, който ще ръководи едно от елитните видински училища до провеждане на конкурс за избор на нов директор. До момента Милушев е бил педагогически съветник в училището.
Досегашната директорка на математическата гимназия Румяна Петрова се пенсионира. С нейното оттегляне приключва една епоха в историята на училището, което тя ръководи от 2011 година досега. За този период математическата гимназия преживя много промени. Първо тя се премести в сегашната си сграда в кв. „Калето“. В следващите години училищното здание беше санирано, а в последствие по проект на Община Видин бе ремонтирано отвътре и се сдоби с нова модерна спортна зала.
На „Фейсбук“ страницата на ППМГ „Екзарх Антим I“ се сбогуваха със своя дългогодишен директор с думи на признателност: „БЛАГОДАРИМ ЗА ВСИЧКО, ГОСПОЖО ПЕТРОВА! От сърце Ви желаем всичко онова, което прави живота толкова красив- здраве, семейно щастие, любов и да продължавате да срещате по пътя си само доброто и красивото! От всички, които имаха удоволствието да работят заедно с Вас!
ОБИЧАМЕ ВИ!“. В отговор Румяна Петрова сподели: „За мен беше чест, удоволствие и огромно удовлетворение да работя с толкова стойностни хора и прекрасни ученици! Благодаря за неповторимите моменти, които ми подарихте!“.
Едно от последните интервюта, което Румяна Петрова даде, бе за вестник „НИЕ“, а поводът бе 50-годишният юбилей на видинската математическа гимназия. В интервюто Петрова заяви: „Гордея се с това, че успях да съхраня традициите и духа на училището. И че надградихме постигнатото през този период от време. Гордея се с това, че въпреки предизвикателствата, успяваме да привлечем много добри деца, които постигат успехи както в науката, така и в спорта“.