Обвиняем за закани с убийство в условията на домашно насилие в гр. Видин е предаден на съд

Сподели: 

Районна прокуратура – Видин е предала на съд 37-годишен мъж по обвинение за закана с убийство в условията на домашно насилие, предшествано от системно упражняване на психическо насилие, съобщиха от Апелативна прокуратура – София. 

Обвиняемият, с инициали К.Н., живеел повече от 12 години на семейни начала с П.К. заедно с дъщеря й. След раждането на общото им дете мъжът започнал да злоупотребява с алкохол. В нетрезво състояние я обиждал, отправял закани, упражнявал физическо насилие. С времето скандалите между двамата станали ежедневни. Мъжът  проявявал агресия, постоянно контролирал жената, в т.ч. нейните излизания извън дома, начина й на обличане.

През март 2022 г. Жената, заедно с децата, се изнесла от дома на обвиняемия. Въпреки това К.Н. всеки ден й се обаждал по телефона, идвал пред входа на блока, където тя живеела, викал, вдигал скандали. Молел я да се върне, а при отказите й заплашвал нея и децата й с убийство и палеж. Синът им бил свидетел на ставащото между родителите му, изпитвал страх да се среща с баща си. В случаите, когато бил вземан от него, бягал от дома му и се прибирал при майка си.

Жената няколкократно сигнализирала полицията за оказвания спрямо нея и децата й психически тормоз. Впоследствие подала молба в съда за издаване на ограничителна заповед срещу К.Н. След пореден случай на отправени от него закани за разправа, пострадалата сигнализирала органите на реда.

Проведено е разследване под надзора на Районна прокуратура – Видин и извършителят е предаден на съд. Предстои делото да продължи в съда.