Областният управител на Видин Иво Атанасов официално встъпи в длъжност

Осигуряването на честни и прозрачни условия за провеждане на предстоящия местен вот е един от приоритетите на областния управител
Сподели: 

Иво Атанасов встъпи в длъжност като областен управител на област Видин, след решение на Министерски съвет, взето на проведено заседание на 19 юли 2023 г. На церемонията по приемственост, която се проведе днес в Областна администрация, новоназначеният областен управител бе посрещнат от предшественика си Огнян Асенов.
Асенов поздрави Иво Атанасов за встъпването му в длъжност и изрази задоволство, че добронамерен и почтен човек, както и доказан професионалист поема поста на областен управител. Огнян Асенов изказа благодарност на екипа на Областна администрация Видин за съвместната работа, на кметовете, на председателите на общински съвети и на всички ръководители на териториалните звена на изпълнителната власт в област Видин, за добрите междуинституционални отношения, за положените усилия, насочени към организирането, подготовката и провеждане на парламентарните избори, както и за всички задачи, изискващи координацията между централната, териториалната и местна власт.
„Благодаря на премиера, правителството и ръководството на Продължаваме промяната за доверието, да поема поста Областен управител на област Видин“, заяви Иво Атанасов и допълни, че разчита на приемственост от страна на екипа на Областна администрация Видин. Като приоритет в предстоящата си работа Областният управител изведе осигуряването на честни и прозрачни  условия за провеждане на предстоящия местен вот през есента. „ Надявам се след края на мандата си да мога да гледам хората в очите и да вървя с високо вдигната глава“, заяви в заключение Иво Атанасов.
Иво Атанасов е завършил право в СУ “Климент Охридски”. Бил е народен представител в 45-ото, 46-ото, 47-ото и 48-ото Народно събрание. Член на комисиите по право, енергетика, околна среда и водите, икономика и иновации. Атанасов е работил  като нотариус и съдия във Видинския районен съд. От 1992 г. е адвокат във Видинската адвокатска колегия. В професионалния си опит е бил  юридически консултант в банки и в български и чуждестранни дружества.