Областният управител на Видин се срещна с кметовете на общините Ружинци, Чупрене, Белоградчик и Димово

Обсъдена е организационно-техническата подготовка на предстоящите парламентарни избори и координацията на дейностите с общинските администрации
Сподели: 

Областният управител на Видин Огнян Асенов е стартирал поредица от посещения в общините на областта. На 30 август 2022 г. губернаторът се е срещнал с кмета на община Ружинци Александър Александров, кмета на община Чупрене Анжело Добричов, кмета на община Белоградчик Борис Николов и кмета на община Димово Светослав Славчев. От пресцентъра на Областната администрация съобщиха, че основна тема на разговорите е била организационно-техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори и координацията на дейностите с общинските администрации.
Кметовете на общини са информирали Огнян Асенов, че подготовката на предстоящите избори към настоящия момент се извършва безпроблемно и при спазване на сроковете в хронограмата на ЦИК. Представителите на местната власт са обърнали внимание и на добрата комуникация и съвместна работа с органите на реда.
Областният управител е отбелязал, че основен приоритет в работата му е организирането и провеждането на честни и демократични избори, основани на вътрешните убеждения на гражданите при упражняване правото им на глас. Той е призовал за пълна ангажираност на местната власт и недопускане на прояви за реализиране на купен вот.
Огнян Асенов е настоял кметовете и кметските наместници своевременно да подават информация към компетентните институции при констатирани опити за опорочаване на изборния процес.
Работните срещи на областния управител, свързани с противодействие на престъпността, купуването на гласове и опазването на обществения ред в хода на изборния процес, ще продължат и в следващите седмици, уточниха от Областната администрация.