Областният управител на област Видин проведе среща с ръководството на Районната избирателна комисия

Сподели: 

Първа среща по подготовката на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г. е провел днес областният управител Огнян Асенов, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Той се е срещнал с ръководството на Районна избирателна комисия – Видин (РИК), назначена с Решение №1262-НС/12.08.2022г. на Централната избирателна комисия. На срещата са присъствали председателят на РИК – Видин Даниел Боянов, заместник-председателите Ирена Николова и Росен Кръстев и секретарят на комисията Павел Петков.
Областният управител е информирал за извършеното досега от администрацията във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите. Издадена е заповед за утвърждаване състава на техническия екип, който ще е отговорен за дейностите по провеждане на изборите, определени са служителите, които ще получат централизирано осигуряваните книжа и материали. Осигурени са всички условия и материали за дейността на РИК – Видин, която е встъпила в правомощията си на 13 август 2022 г.
Огнян Асенов е уверил, че от страна на Областна администрация – Видин ще бъде оказано пълно съдействие на РИК – Видин, за да бъде обезпечен изборният процес и той да премине гладко и спокойно. Областният управител предвижда провеждане на срещи с териториалната звена на изпълнителната власт, както и с кметовете на общини, за гарантиране на нормалното и прозрачно провеждане на изборите за 48-то Народно събрание на Република България, обявиха от Областната управа
Председателят на РИК – Видин е изразил задоволство от инициираната среща и добрата съвместна работа с екипа на Областна администрация – Видин.
Районната избирателна комисия – Видин ще осъществява дейността си в административната сграда на Областна администрация Видин на адрес:
гр. Видин, ул. „Дунавска“ № 6, ет. 1, заседателна зала №1
Телефони за връзка с комисията:
094 / 68 00 66; 094 / 68 00 65;
e_mail: rik05@cik.bg