Областният управител Огнян Асенов се срещна с кметовете на Бойница, Грамада, Кула и Макреш

Обсъдиха се организационно-техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори и социални въпроси на общините
Сподели: 

Продължават посещенията на областният управител на Видин Огнян Асенов в общините на областта. На 28 септември Асенов се срещна с Митко Антов, кмет на община Макреш, Милчо Башев, кмет на община Грамада, д-р Владимир Владимиров, кмет на община Кула и Анета Генчева, кмет на община Бойница. По време на работните срещи в общинските администрации, областният управител беше запознат с текущото състояние на организационно-техническата подготовка за предстоящите парламентарни избори, както и с различни социални въпроси в общините.
Кметовете информираха Огнян Асенов, че обстановката по места е спокойна, подготовката за предстоящите избори се извършва в зададените сроковете и съобразно указанията на ЦИК и РИК. Общинските администрации са осигурили всички необходими материали и са предприели възложените им дейности за обезпечаване работата на секционните избирателни комисии. Представителите на местната власт информираха, че работят и в тясно сътрудничество с органите на реда, с цел предотвратяване и недопускане на порочни практики преди и по време на изборния процес.
Областният управител настоя кметовете да не допускат предизборна агитация в общинските администрации. Той обърна внимание, че служителите са длъжни да изпълняват безпристрастно, законосъобразно и професионално своите задължения, включително да не допускат забавяне в административното обслужване на гражданите и юридическите лица.
Огнян Асенов припомни, че основен приоритет в работата му е организирането и провеждането на честни и демократични избори, основани на вътрешните убеждения на гражданите при упражняване правото им на глас и ще бъде безкомпромисен при констатирани опити за опорочаване на изборния процес.
По време на проведените срещи се обсъдиха и социални въпроси, от значение за общините, сред които и снабдяването на нуждаещите се с дърва за огрев за предстоящия зимен сезон. Кметовете на общини отбелязаха, че са предприети необходимите мерки за подсигуряване на съответните количества дърва, съобразно броя на лицата, посочени в предоставените им списъци от социалните служби.
Планираните срещи на областния управител с кметовете на общини, свързани с противодействие на престъпността, купуването на гласове и опазването на обществения ред в хода на изборния процес, приключват днес с посещение в общините Брегово и Ново село.