Областният управител се срещна с ръководителите на службите за сигурност и обществен ред в област Видин

Институциите работят за осигуряването на нормална и спокойна обстановка за провеждане на честен изборен вот
Сподели: 

Областният управител Огнян Асенов проведе работна среща с ръководителите на ОД на МВР, ТД „Национална сигурност“, РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и граничните полицейски управления във Видин, Брегово и Белоградчик във връзка с координиране на дейности по отношение на организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за Народно събрание.
В началото на срещата представителите на службите за сигурност в област Видин запознаха Огнян Асенов с текущото състояние и развитието на оперативната обстановка, по направленията си на дейност. По-данни на ресорните институции, по-голяма активност на територията на областта се отчита по отношение на пътникопотока и тежкотоварния трафик през ГКПП Дунав мост Видин-Калафат. Прогнозните данни сочат, че в края на август и началото на септември ще има увеличение на лекотоварния трафик поради завръщането на гражданите, работещи в различните европейски страни. От страна на службите, процесите се следят текущо с цел намеса при необходимост.
По отношение на предстоящите избори, основният акцент беше поставен върху съвместната и координирана работа на компетентните институции за осигуряването на нормална и спокойна обстановка за провеждане на честен изборен вот, както и осигуряване на еднакви условия за всички гласоподаватели в изборния процес. Областният управител настоя за активна и безкомпромисна работа на службите, насочена към недопускане на купен и корпоративен вот. „Разчитам на професионализма и отговорността на всеки един от вас да мобилизира и мотивира състава за изпълнение на поставените задачи. Доброто и активно взаимодействие, координацията в работата на институциите са изключително важни за гарантиране на цялостния изборен процес“, отбеляза Огнян Асенов.