Обмисля се създаване на буферни паркинги за справяне с опашките от ТИР-ове на Дунав мост 2

Сподели: 

Ще се търсят възможности за обособяване на буферен паркинг в района на Северната промишлена зона във Видин като начин за справяне с километричните опашки от тежкотоварни автомобили, които се образуват на околовръстния път на Видин в посока Дунав мост 2. Това се посочва в съобщение от Областната администрация, в което се информира за проведене вчера (13 октомври) работна среща на областния управител Огнян Асенов, в която са участвали заместник областният управител Шишман Чаушев, ръководители и представители на ОД на МВР, сектор „Пътна полиция“, Гранично полицейско управление – Видин, Областно пътно управление и Община Видин.
В началото на работния формат областният управил е посочил, че всяка от институциите следва с максимални сили и ресурс, според компетенцията си, да положи усилия за справяне с възникналия проблем. „Образуването на километрична колона от тежкотоварни автомоби е неудобство и риск както за всички чакащи шофьори, така и за всички, които се придвижват по околовръстния път“, е отбелязал Асенов.
След проведена дискусия, представителте на институции са се обединили около решението за търсене на възможности за обособяване на буферен паркинг в района на Северна промишлена зона – Видин. С цел навременна координация на институциите, ще бъде потърсено съдействие от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата към Главна дирекция „Национална полиция“, за своевременна организация на трафика на тежкотоварните автомобили, в буферни зони в областите София, Враца и Монтана, каквато практика е прилагана и по-рано. В тази връзка ще бъдат подготвени писма от името на областния управител Огнян Асенов до областните управители на София област, Враца и Монтана, както и до Главна дирекция „Национална полиция“ и Националния координационен център, посочиха от областната управа във Видин.
В заключение Огнян Асенов е заявил, че навременната комуникация и съвместните координирани действия между всички институции, имащи отношение към проблема, следва да продължат и занапред.