Обработките срещу комари и кърлежи във Видин стартират през април

Сподели: 

Община Видин финализира обществената поръчка за услуги по дезинфекция, дезинсекция и дератизация, съобщиха от местната институция. Предстои сключване на договор с изпълнителя на 1 април. Предвидени са обработки против кърлежи на зелени площи в гр. Видин – паркове и поддържани зелени площи в жилищните комплекси, стадион „Георги Бенковски“, гр. Дунавци, с. Градец и площта пред Алботинския манастир.

Противокомарни – ларвицидни и имагоцидни обработки ще стартират в зависимост от резултатите на направен мониторинг на биотопите и метеорологичните условия, уточняват от Община Видин. Дезинсекцията ще се извършва в град Видин и населените места по поречието на река Дунав.

Новото в предстоящия договор е включване на услуги по дезинфекция и дезинсекция на детските площадки не само в град Видин, но и в населените места на общината.

Дейностите ще се извършват по график, съгласуван с Община Видин и при спазване на изискванията за безопасност на хората и животните. Целта е намаляване, предотвратяване и ограничаване разпространението на вредителите - преносители, причинители на заразни заболявания до степен, безопасна за здравето на човека.