Общината с амбициозни планове за модерния облик на град Видин

Сподели: 

Амбициозни планове за реализиране на проекти, които ще променят визията на град Видин има общинското ръководство. През следващите години ще се работи за подобряване на инфраструктурата в кварталите на Видин, за ремонти на улици и общински пътища – това е фокус на проектите, които в момента екипът на Общината ще разработи и в последствие ще търси финансиране за изпълнението им.

Специално внимание именно на дейностите по проектиране обърна кметът д-р Цветан Ценков. Редом с двата подхода на Видин, чиято модерна визия ще бъде постигната благодарение на средствата от държавния бюджет, в момента се проектира подходът на Видин откъм Иново, а вероятно догодина ще се проектира и пътя откъм Капитановци, обясни д-р Ценков. Кметът допълни, че цялостно ще бъдат проектирани два видински квартала – почти целия комплекс „Бонония“ и комплекс „Георги Бенковски“.

Той обясни, че в плановете на екипа му влиза още и въвеждане на нова организация на движението в града, която предстои да бъде обсъдена. Градоначалникът презентира идея, свързана с извеждане на трафика на ТИР-ове от Видин. „До края на април трябва да сме готови с улица „Редутска“ – от надлеза, покрай ДМЗ-то, до новия ритейл център и чак до края на града. Ще бъде трилентов пътят, с велоялея, с кръгови докъдето е нужно и ще вкараме в ред нещата. Няма да пуснем нито един ТИР да мине повече през града – всичко спираме, ще променим наредбите, ще налагаме глиби като в Европа, по 1000 лева, на всеки ТИР, кйто влезе в централна градска зона без разрешение“, обясни д-р Ценков.

 „В момента проектираме целия паралелен път до границата с Кула и Сърбия, през Цар Петрово е проектиран в идейния фаза, почти е готов като идеен проект. В момента приключваме с идейния проект за ремонт на пътя от Покрайна през Гомотарци до Кошава, който е общински, ще бъде проектиран и съм сигурен, че до края на годината ще намерим начин да го финансираме… Тоест по отношение на пътната инфраструктура трябва да оправим всичко в този мандат, няма да говорим за „ще бъде“ – всичко сега ще проектираме и ще търсим финансирането“, подчерта д-р Ценков.

Водят се срещи и във връзка с изграждане на модерна система за видеонаблюдение във Видин, съвместно с Министерство на външните работи, с което да се повиши сигурността на населението, допълни градоначалникът.