Община Белоградчик с нов официален интернет сайт

Сподели: 

От края на октомври е достъпен нов официален интернет сайт на Община Белоградчик: https://belogradchik.egov.bg. Новият уебсайт има мобилна версия и е достъпен за хора със зрителни увреждания. Старата уебстраница ще бъде запазена като архивна.
С новият сайт Община Белоградчик премина към федерирания портал на Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ). Порталната платформа представлява облачно решение за изграждане на сайтове по предварително подготвен шаблон. Шаблоните позволяват относителна персонализация на облика на сайта на съответната организация, но запазват структурата. Целта е улеснение на крайния потребител и създаване на единна визуална онлайн идентичност на държавните институции.
Едно от предимствата на федерирания портал е уеднаквяване на уебсайтовете на администрациите, за да бъдат по-достъпни и по-лесно да се работи с тях от страна на потребителите, отбелязват от Община Белоградчик. От администрацията допълват, че също така ще се спазват правилата за институционална идентичност.
Във връзка с конфигуриране на публична услуга за общините „WEB електронна поща“ от ДАЕУ, считано от 01.12.2021 г. нови ще са и електронните адреси за контакт с Община Белоградчик, уведомяват от администрацията. Те съдържат името на новия домейн ...@belogradchik.egov.bg, като официалния имейл ще бъде kmet@belogradchik.egov.bg.