Община Видин закупи нови автомобили за предоставяне на по-качествени услуги

Сподели: 

7 нови автомобила е закупила Община Видин. Придобивките представиха днес (15 ноември) заместник-кметовете Борислава Борисова и Светослав Скорчев. „Автомобилите са закупени със средства от капиталовите разходи в бюджета на Община Видин и са за нуждите на различни общински структури. Надявам се, че по този начин ще се подобри качеството и бързината на услугите, които предлага Общината. Също така ще бъдем по-мобилни и ще можем за по-кратко време да реагираме при сигнали на гражданите“, обясни Светослав Скорчев.
Новите автомобили са седем на брой и са на обща стойност 194 736 лв. с ДДС. Те са с фабрични газови уредби, с което ще се осъществят значителни икономии и ще се постигне екологичен ефект. Гаранционният им срок е пет години.
Една част от автомобилите ще осигурят по-качествени социални услуги за жителите на Община Видин, подчерта зам.-кметът Борислава Борисова. Тя припомни, че в началото на тази година с решения на Общинския съвет се създадоха Общинско предприятие „Социални дейности“, Детска млечна кухня и детска ясла „Слънчев кът“ и звено „Детско и училищно здравеопазване“. „След разговори с колегите от тези структури за проблемите, които неотложно трябва да решим, установихме, че един от основните е остарелият, амортизиран и недостатъчен автопарк“, обясни Борисова. И допълни, че с новите автомобили ще се подобри работната среда в социалните структури, както и ще се гарантира, че потребителите на Домашния патронаж, Диетично-социалната кухня, Детската млечна кухня и проект „Топъл обяд“ ще получават навреме качествена, здравословна и топла храна.
Борислава Борисова подчерта, че това е поредно доказателство за грижата на Общината за всички видински жители. В тази връзка заместник-кметът обяви, че един от закупените автомобили ще даде възможност медицински специалисти и социални експерти да достигнат до всяко едно населено място на Община Видин с цел предоставяне на социално-здравни консултации на хората. По този начин ще бъде изпълнен поредният ангажимент в предизборната програма на кмета д-р Цветан Ценков.
Директорът на ОП „Социални дейности“ Лиляна Косовска обясни, че старият автопарк често е създавал проблеми. Новите автомобили ще подобрят качеството на услугите, достигащи до домовете на над 700 възрастни и самотноживеещи хора от всички населени места на Общината. Директорът на Детска млечна кухня и Детска ясла „Слънчев кът“ Нина Емилова благодари за предоставения автомобил, като посочи, че досега ръководената от нея структура не е разполагала със собствен такъв. Сега значително ще се улесни транспортирането на вкусна и питателна храна за видинските малчугани от централния пункт на Детската млечна кухня на ул. „Дунавска“ 18 до пунктовете в ж.к. „Георги Бенковски“ и на ул. „Широка“ (зад Къщата с куклите).
Останалите три автомобила са за общинските предприятия „Чистота, озеленяване и благоустройство“ и „Пазари и паркинги“, както и за общинската администрация.