Община Видин започна пролетно почистване от 1 април

Сподели: 

Заради обявената извънредна ситуация, Общината не отправя призив към хората да съдействат за почистването
Община Видин започна пролетно почистване от 1 април. Традиционната инициатива се осъществява от общинското звено „Чистота“, като в нея всяка година активно се включват и граждани. Този път, заради обявената извънредна ситуация във връзка с разпространението на COVID-19, Общината не отправя призив към хората да съдействат за почистването на Видин. На първо място е важно да се спазват противоепидемичните мерки и да бъде гарантирана сигурността на всеки жител в условията на кризисната ситуация.
Независимо от извънредното положение, звено „Чистота“ при Община Видин ще изпълни своите задължения, тъй като поддържането на високо ниво на хигиена и чистота е една от важните мерки в борбата за преодоляване на заразата от коронавирус. Има изготвен график, по който ще се работи във всички жилищни квартали, разпределени в шест района, от 1 до 16 април.

ГРАФИК
за пролетно почистване на град Видин от работниците на звено „Чистота” към Община Видин за периода 1.04.2020 г. - 16.04.2020 г.
На 1 и 2 април 2020 г. се почиства 2-ри район:
ж.к. „Бонония”, МБАЛ „Света Петка”, РЗИ и граничи с ул. „Цар Симеон Велики”, част от бул. „Панония” и кв. „Акджамия”
На 3, 4 и 5 април 2020 г. се почиства 5-ти район:
ж.к. „Гео Милев”, ж.к. „Вида”, ж.к. „Крум Бъчваров”, ж.к. „Панония” и граничи с ул. „Широка”, бул. „Панония” и ул. „Цар Симеон Велики”
На 6 и 7 април 2020 г. се почиства 6-и район:
квартал „Нов път”
На 8, 9 и 10 април 2020 г. се почиства 3-ти район:
ж.к. „Христо Ботев”, ж.к. „Строител”, ж.к. „Плиска”, ж.к. „Александър Стамболийски”, ж.к. „Петко Каравелов”, ж.к. „Васил Левски”, района на Диагностично-консултативен център и граничи с ул. „Екзарх Йосиф І”, бул.
„Панония” - до ул. „Широка” и ул. „Цар Симеон Велики”
На 11, 12 и 13 април 2020 г. се почиства 4-ти район:
ж.к. „Съединение”, ж.к. „Химик”, ж.к. „Баба Тонка” и граничи с ул. „Дунавска”, бул. „Панония”, ул. „Екзарх Йосиф” и кв. „Селището”
На 14, 15 и 16 април 2020 г. се почиства 1-ви район:
кв. „Калето”, ж.к. „Стефан Стамболов”, ж.к. „Бенковски”, Централна градска част, пл. „Бдинци” и граничи с ул. „Дунавска”, ул. „Баба Вида”, ул. „Цар Симеон Велики” и ул. „Антон Страшимиров”