Община Видин: Напълно готови сме за зимата

Сподели: 

Община Видин е подготвена за зимния период, съобщи Емилиян Евтимов, директор на Общинско предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“. „Разполагаме с 10 снегопочистващи автомобила, четири от тях са оборудвани с песъкар. Имаме челен товарач с дъска, имаме багер, имаме миничелен товарач. Имаме три машини, които са за обработка на пешеходни зони, тесни междублокови пространства и тесни улици – мотометчаките, които са оборудвани с дъски, както и имаме една косачка 4x4, която е също оборудвана с дъска“, поясни той. 

Подсигурено е достатъчно количество техническа сол. При снеговалелж има готовност в дейностите да се включи и необходимата жива сила, допълни Емилиян Евтимов. „Хората, които се занимават със зимното почистване, са около 150 човека, а във Видин живеят около 45 000 души – апелът ни е всеки един гражданин, това е наше задължение, да си почистваме пред входовете на блоковете, както и пред търговските обекти“, призова директорът на ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство“. 

Той подчерта, че общинското предприятие отговаря за снегопочистването на територията на град Видин. В малките населени места това се извършва от местни земеделци, хора, които имат техника. „Но сме напълно готови. Както имаме и аварийна група относно паднали дървета и клони, пречещи на пътното движение“, обясни Емилиян Евтимов. И допълни, че почистването на бул. „Панония“, който в момента е наполовина затворен заради ремонт на едното платно и целият трафик е пренасочен по другото, ще се извършва с челен товарач тип фадрома с дъска, която се върти и е точната широчина на едното платно на булеварда. 

Сн. Архив

НИЕ