Община Видин няма да организира Коледна програма

Отмяната е заради въведените противоепидемични мерки
Сподели: 

По традиция в навечерието на Никулден започват  проявите, свързани с посрещането на Коледа и Нова година. В усложнената обстановка заради COVID-19 и с оглед спазване указанията в заповедта на министъра на здравеопазването от 25.11.2020 г., тази година Община Видин отменя предвидените събития. Целта е да не се създават предпоставки за събиране на повече хора и условия за разпространение на заразата, посочиха от Общината.
Въпреки тежката ситуация, за да създаде празнична атмосфера и да вдъхне надежда на хората,  Община Видин ще украси голямо коледно дърво на площад „Бдинци“. Без да бъде проведено обаче специалното тържество, което събира стотици деца около елхата.
Не се състоя и обичайното литийно шествие в Деня на св. Николай Мирликийски Чудотворец – 6 декември, което се организира съвместно с Видинска света митрополия,  Пристанище Видин и Сдружение „Усмихни се с нас“. На празника в едноименната църква в града беше отслужена тържествена света Литургия и запалено корабното кандило. Службата беше отворена за вярващите, при строго спазване на противоепидемичните мерки.