Община Видин получи дарение с хранителни продукти за 100 души

Пакетите бяха раздадени веднага
Сподели: 

Дарение с хранителни продукти за 100 души получи Община Видин. Помощта идва от Фондация „Адра“ България и е предназначена за хора от уязвими групи и  самотно живеещи над 65-годишна възраст от град Видин. Рано сутринта на 23 юни пакетите с продукти от първа необходимост, както и 80 пакета, съдържащи почистващи препарати и дезинфектанти, бяха разпределени в Домашния социален патронаж. Това стана в присъствието на заместник-кмета на Общината Борислава Борисова и директора на фондацията Мариан Димитров.
Борисова благодари от името на кмета д-р Цветан Ценков и от свое име за помощта и каза, че това е още една възможност Община Видин да продължи успешно социалната си политика в условията на епидемичната обстановка. „Приветствам Ви за инициативата да реализирате подобни благотворителни инициативи в цялата страна, които наистина са нужни и дават надежда на хората. Убедена съм, че ще продължим и занапред нашето добро сътрудничество! Благодаря още веднъж от сърце и успех!“ – пожела заместник-кметът.
Към 20 вида основни продукти съдържат пакетите с храни. Доставката им по адреси започна веднага.
Припомняме, че по времето на извънредната ситуация заради COVID-19, повече от 600 души нуждаещи се от град Видин и останалите населени места в общината получават подкрепа като дарение или в рамките на различни проекти и инициативи, за да посрещнат ежедневните си нужди.