Община Видин се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

Сподели: 

Най-мащабната доброволческа инициатива в нашата страна тази година ще се проведе на 17 септември (събота). В кампанията, която е подкрепена от Министерството на околната среда и водите и от много общини, организации и институции, ще участват и служителите на Община Видин, както и на всички общински предприятия и структурни звена. Те ще почистват на различни места в град Видин – района на Гребната база, парк „Рова“ (в участъка от Общинския пазар до сградата на Регионалната здравна инспекция), в двата гробищни парка и в жилищните комплекси „Химик“, „Гео Милев“, „Вида“ и „Бонония“. Акции ще има и в населените места на Общината.

В съботния ден в 9:30 ч. на паркинга на Община Видин ще се раздават ръкавици за еднократна употреба и полиетиленови чували на всички, заявили предварително участие в инициативата „Да изчистим България заедно“, както и на граждани, които желаят да се включат в нея.

Пълните чували с отпадъци трябва да се оставят до контейнерите за смет, откъдето ще бъдат извозени до Регионалното депо за битови отпадъци.