Община Видин с подаръци за Oтделението по акушерство и гинекология за Деня на родилната помощ

Сподели: 

На 21 януари отдаваме почит на акушерките и лекарите, които помагат за появата на новия живот. С хоро под звуците на Градския духов оркестър започна празникът, посветен на Бабинден, в АГО на видинската болница „Света Петка“.

Поздрави по случай празника поднесоха институции. Сред присъстващите бе секретарят на Община Видин Емилиян Енчев и заместник областният управител Ани Арутюнян. Енчев поднесе поздравителен адрес от името на кмета д-р Цветан Ценков. „Използвам възможността да Ви благодаря за всеотдайната работа и усилията, които влагате при упражняване на Вашата благородна професия! А наградата за Вашия труд е чаканият първи детски плач и сълзите от радост при първата среща на майка и рожба“, пише в поздравителния адрес от д-р Ценков.

Водосвет за здраве и благоденствие бе отслужен в Отделението, след което бе извършен ритуалът „измиване на ръце“.

В знак на уважение към благородния труд на служителите в Отделението Община Видин връчи паричен подарък в размер на 500 лв., както и кошница цветя на началника на АГО д-р Юрка Атанасова.

От началото на годината във видинската болница са родени шест бебета.

Поздравления от кмета на Видин д-р Ценков по повод Деня на родилната помощ получиха и акушерките към звено „Детско и училищно здравеопазване“. „Искам да Ви благодаря за професионализма, енергията и любовта, с които се грижите за нашите деца! Продължавайте със същата отдаденост да изпълнявате своя дълг и да полагате усилия за осигуряване на здравословна среда за най-малките жители на Община Видин“ – се казва в адреса.