Община Видин: Ще имаме предвид всички възражения във връзка с проекта за ж.к. „Васил Левски“ 

Сподели: 

Ще бъдат взети предвид всички възражения във връзка с проекта за Подробен устройствен план на ж.к. „Васил Левски“ преди внасянето му за одобрение от Общински съвет – Видин. Това заявяват от Община Видин в разпространено до медиите съобщение. Припомняме, че на 17 януари бе проектът бе представен на обществено обсъждане, по време на което жители на квартали и търговци в базара на ул. "Акад Стефан Младенов" изразиха редица възражения.

„Поради провокираното политическо и социално напрежение във връзка с проекта за Подробен устройствен план (ПУП) - План за регулация и застрояване за преструктуриране на ж.к. „Васил Левски“, Община Видин уверява заинтересованите граждани, че ще разгледа и ще се съобрази с техните предложения и възражения, с оглед на бъдещата визия на тази територия. Намерението е цялата зона да придобие модерен облик, с комфортна жилищна среда и да бъде предоставена възможност на всички, които искат да развиват своя бизнес там, да работят в осъвременени условия“, се посочва в съобщението на местната администрация.

Постъпилите възражения ще се разгледат от експертен съвет, който ще прецени кои от тях са основателни, за да бъдат направени промени. Преди внасянето на коригирания проект за разглеждане на заседание на Общински съвет – Видин, ще се организира второ обществено обсъждане, което ще бъде обявено публично и ще се даде възможност за подаване на нови възражения, уверяват още от Общината.