Община Монтана получи две дарения

Сподели: 

През миналата седмица Община Монтана е получила две дарения, съобщи кметът Златко Живков. Той обяви, че бившият евродепутат Петър Курумбашев дарил 690 маски, които ще бъдат разпределени в 23-те села на община Монтана. „Това е за хората над 60 години – за най-възрастните, за най-болните“, обясни Живков.
Другите дарители са Милан и Камелия Йосифови, собственици на фирма „Кариана“ – Ерден. Те са доставили 100 килограма месо и местни продукти за Социалния патронаж в Монтана. До края на месеца ще осигурят още около 400 килограма продукти безвъзмездно за възрастните хора от общината. Патронажът обслужва над 1000 души в града и селата. За още близо 350 души в затруднено положение ще бъдат подготвени Великденски пакети с храни.
Дарителската кампания на Община Монтана подпомага мерките за преодоляване на СОVID-19. До миналата седмица в нея са се включили народният представител Ирена Димова, 33-мата общински съветници, кметът и тримата му заместници. Събрани са 12 100 лева и са разпределени за двете болници в града и за хранителни продукти за нуждаещи се.