Община Монтана преведе 65 хиляди лева на държавната болница

С нови заплати са здравните специалисти на общинска издръжка
Сподели: 

От 1 април ще бъдат увеличени с 10 процента заплатите на медицинските служители в детските ясли, градини и училища, съобщи кметът на община Монтана Златко Живков ден преди професионалния им празник 7 април – Световен ден на здравето. В заведенията на общинска издръжка работят 52-ма фелдшери, медицински сестри и санитари. С увеличението основната им заплата ще бъде средно 1450 лева.

Освен това Община Монтана е превела 65 хиляди лева на държавната болница целево за нова операционна маса в отделението по неонатология и за антибактериална подова настилка в отделението по хирургия. Средствата са част от решенията на Общинския съвет при приемането на бюджета за годината. Те се отпускат ежегодно по предложение на ръководството на МБАЛ „Стамен Илиев“. „Това е част от политиката на Общината. Да подкрепя създаването на удобни и модерни условия в грижата за пациентите“, каза още Живков.

Другата дейност, с която местното управление се ангажира, е съдействие за разчистване на терена в парка на болницата, където да бъде изградена хеликоптерна площадка. Екипи на общинското предприятие „Чистота“ работят на терена през последната седмица.