Община Монтана се включва в инициативата „Да изчистим България заедно“

Сподели: 

Община Монтана отново се включва в кампанията „Да изчистим България заедно”. Тази година инициативата ще се проведе на 16 септември и е под надслов „Готови сме!“. Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.
За организирани групи доброволци ще бъдат осигурени торби и ръкавици, които могат да се получат от 9:00 до 10:00 часа в следните пунктове:
-    За квартал „Младост“ - пред хипермаркет Т- Маркет
-    За квартал „Пъстрина“ – пред Пето основно училище „Христо Ботев“
-    За централната част – пред Драматичен театър „Драгомир Асенов“ – Монтана
За повече информация – Сашко Попов, главен експерт ОПС в Общинска администрация – Монтана, тел. 0885449405 
За начален час на акцията е обявен 9:30 ч.
Община Монтана ще осигури натоварване и транспорт на събраните отпадъци до регионално депо Монтана.
С цел ефективно извършване на организацията по натоварване и извозване на събраните отпадъци от почистването, следва да се спазва следното условие – пълните торби да се оставят по възможност до най-близкия контейнер за битови отпадъци. За извънградските райони, след извършване на почистването, пълните торби да се оставят до най-близкия контейнер за битови отпадъци, като мястото и районът се известяват на дежурен Община Монтана – тел. 096/394258.
Община Монтана призовава всички граждани, училища и ведомства да станат доброволци и да се включат в тазгодишната кампания под надслов „Готови сме!“.