Община Монтана стартира строителната си програма за годината

Сподели: 

Седмица след приемането на  прогнозния бюджет започнаха текущите ремонти на улиците в осем от селата на община Монтана, съобщи кметът Златко Живков. Това са Студено буче, Войници, Вирове, Безденица, Габровница, Благово, Николово и Долно Белотинци. Вече се работи и по изкърпването на междуселските пътища от ІV клас.

Направен е авариен ремонт на читалището в село Винище. Тази година са отделени средства за още две читалища – Николово и Габровница, обясни Живков. Той допълни, че и в двете вече се работи вътрешната част, ще бъде закупено и ново обзавеждане. До месец и половина се очаква да бъде завършен храмът в село Крапчене.

В град Монтана започна поредният етап от изографисването на храм „Свети Дух“. В бюджета за него са отделени 254 хиляди лева. Направени ремонти на допълнителни постройки в двора на храм Свети Димитър в кв. „Мала Кутловица“. Избран е изпълнител на основния ремонт на улица „Веренишка“ в участъка от кръговото платно на площад „Славейков“ до бул. „Трети март“, съобщи още кметът на община Монтана. Продължава ремонтът на най-големия обект – реконструкцията на площад „Жеравица“.

Основната част от строителната програма на Община Монтана за годината ще бъде извършена в следващите два месеца, уточни кметът Живков. Той очаква в същия период приходите от местни данъци и такси да бъдат в размер на 4 милиона лева.