Община Ружинци придоби комунална техника

Сподели: 

Община Ружинци е придобила комунална техника за над 100 000 лв., съобщи кметът на общината Александър Александров. Със средства от отчисленията, които администрацията е задължена по закон да прави към Регионалната инспекция по околната среда и водите – Монтана, е закупен камион за сметосъбиране на стойност 58 800 лв. и максимална товаримост 24 000 кг. „Старата машина с година на производство 1984 г. беше силно амортизирана, често се чупеше и давахме огромни суми за ремонт, създавахме и неудобство на гражданите със закъсненията при извозването на отпадъците“, обясни кметът Александров.
Той допълни, че Общината се е сдобила и с автомобил, който е приспособен за събиране на листа и пясък, пръст и др. от пътното платно, парковете и улиците. Автомобилът е пригоден и за миене на кофи и контейнери за битови отпадъци. Покупката е струвала на местната администрация 9600 лв.
Кметът на Ружинци съобщи, че също така е закупен и специален автомобил за снегопочистване, който е снабден с дъска и разпръсквач за пясък. Стойността на придобивката е 39 000 лв., които са осигурени от направени през годините икономии от разходите за зимно поддържане и снегопочистване.