Общински интерактивни игри ще се проведат на 20 и 21 септември във Видин

Сподели: 

Общински интерактивни игри ще се проведат в рамките на два дни във Видин. Събитието, което е под надслов „Играй смело, победата е твоя!“, се организира от Община Видин и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. В него ще се включат ученици от четиринадесет училища на територията на Общината. Целта на проявата е превенция на рисковото поведение на младите хора чрез комуникация на открито и интерактивни игри.
Общинските игри ще се проведат в Крайдунавския парк. Официалното откриване ще е на 20 септември (вторник) от 13:30 ч. на откритата сцена на Художествената галерия. Веднага след него започват и забавните занимания за участниците. През първия ден учениците от 4 до 7 клас ще премерят сили и съобразителност в играта „Племенно оцеляване“. На следващия ден – 21 септември (сряда), играта „Приключенията на Том Сойер“ ще подложи на изпитание уменията за екипна работа, креативността и енергичността на учениците от 8 до 11 клас.
Трите отбора, заели призови места във всяка от възрастовите групи, ще получат награди.
Първото издание на Общинските интерактивни игри бе през 2019 година. То бе прието изключително добре и от учениците, и от техните учители. Епидемията от коронавирус не позволи игрите да бъдат проведени през изминалите две години. Сега подобни пречки няма и след броени дни предстои второто издание на популярното събитие, като амбицията на организаторите е то да стане традиционно.