Общински културен институт „Дунав“ ще се сдобие с озвучителна техника по проект

Видинският театър получава финансиране за закупуване на микробус и декоровоз
Сподели: 

Два видински културни института – Общински културен институт „Дунав“ и Общински драматичен театър „Владимир Трендафилов“, са спечелили финансиране по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“.
В рамките на проект „Подкрепа за устойчиво развитие на Общински културен институт „Дунав“, който е с общ бюджет малко над 51 хил. лв., ще бъде закупена съвременна озвучителна техника, която ще се ползва при всички събития и концерти на ОКИ „Дунав“ (голяма част от културния календар на Общината), включително и на празниците и съборите в малките населени места.
Ще бъдат създадени и представени два нови концерт-спектакъла, отбелязващи юбилеите на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ и Градския духов оркестър, като специалната концертна програма и на двата състава ще бъде представена още веднъж и през месец декември 2022 г. Спектаклите ще бъдат заснети и публикувани в канала в You Tube на ОКИ „Дунав“, като по този начин ще достигнат до неограничен брой хора.
В рамките на проекта ще бъде създаден интернет сайт на културния институт, който ще позволи на ОКИ „Дунав“ да популяризира не само дейността си, но и богатото танцово и музикално изкуство на Северозапада.
Подкрепа получи също проектът „Развитие на публики“ на Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“. Истинската нужда на всеки театър е задържане, както и развитие на нови публики. Това обаче е невъзможно без физическото достигане до тях. Драматичният театър ще има възможност да закупи микробус и декоровоз и по този начин постановките на театъра ще достигнат до повече зрители. Проектът е на обща стойност близо 50 хил. лв.