Общински младежки дом - Монтана с два концерта през март

Сподели: 

Клуб по спортни танци “ Астра” при Общински младежки дом ще зарадва публиката в Монтана с два концерта. На 21 март в голямата зала на институцията от 18.00 часа танцьори от 4 до 19-годишна възраст ще ни покажат красотата на танцовото изкуство. Те ще представят латино танци като самба, пасо добле, ча-ча-ча, джайв, разнообразие от джаз танци, весел кан кан и диско танци.

На 30 март отново в Младежкия дом три танцови школи за модерни танци и балет – КСТ „Астра“ при Общински младежки дом, Tанцово - тетрална школа „Финес“ при Драматичен театър и Kлуб по модерни танци „Дъга“ при ЦПЛР ОДК ‚Ние врабчетата“ ще стъпят на една сцена, за да се слеят в един спектакъл „Заедно във времето“. Събитието е от 18.00 часа. Шоуто е гарантирано и три-звездно. Талантливите възпитанички на Луиза Стефанова, Ина Колева и Светла Иванова ще повдигнат настроението в залата с впечатляващи танцови изпълнения и ще покажат, че танцът е живот, магия и вдъхновение. Приятелството на трите хореографки датира от детските им години. Те са  заедно в съществуващата в далечната 1970 година балетна школа в Монтана. Основното, което ги свързва е любовта към танцовото изкуство. То става смисъл на живота им. Трите дами влагат цялата си любов и енергия за да предадат това чувство и на децата от техните формации.

-----

Клуб по спортни танци „Астра“ при Общински младежки дом съществува от далечната 1973г., но като състав за модерни,бални и естрадни танци. Името си „Астра“ получава през 1992г. От февруари 1983г. до днес ръководител и хореограф е Луиза Стефанова.  В клуба децата изучават предимно латиноамерикански и стандартни танци - ча –ча, самба румба пасо добле и джайв английски и виенски валс, танго, характерни и джаз танци. Те са и мажоретките  на град Монтана,  които активно участват в празниците на града.

Началото на Танцова школа „Финес“ е поставено през 1995г., първоначално като танцова формация, а от 2009г.се обособява като самостоятелна танцова школа. От създаването си и до момента ръководител,преподавател и хореограф е Ина Колева. В школата се обучават деца на възраст от 3 до 18 години. Те изучават класически балет, характерни и модерни танци, джаз балет, суинг, пантомима и сценично-танцови етюди. Школата е лауреат и носител на редица награди на български и и международни форуми.

Школата по модерни танци „Дъга“ при ЦПЛР ОДК „Ние, врабчетата“ е създадена през 1992г., а от 1995г. негов ръководител е Светла Иванова, която дава и мето му. Годишно в него се обучават 60 деца на възраст от 4 до 18 години. Богатото разнообразия на предлагания репертоар се допълвас оригинални танци чрез смесването на различни стилове. От създаването си до сега клуб „Дъга“ е носител на награди и отличия в национални и международни конкурси и фестивали.