Общински служители и доброволци се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

Сподели: 

Тази година инициативата се провежда под наслов „ГОТОВИ СМЕ“. Община Видин подкрепи кампанията, като от рано сутринта бе създадена организация за раздаване на чували и ръкавици. Пунктът за тази цел, разположен при паркинга на административната сграда на Общината бе отворен от 9:00 ч. до 10:30 ч.

Освен служители от администрацията и общинските предприятия, имаше и десетки доброволци, желаещи да дадат своя принос за превръщането на Видин и региона в по-чист и приветлив.

Служителите бяха разпределени на няколко групи, които почистваха междублокови пространства в жилищните комплекси „Васил Левски“, „Георги Бенковски“, „Възраждане“, „Баба Тонка“, „Строител“ и „Панония“.

Към кампанията във Видин се присъединиха също и деца от волейболен клуб „Бдин-Вида“, членове на Клуба на инвалида, както и граждани от кварталите „Бонония“, „Химик“, „Гео Милев“, „Христо Ботев“, „Съединение“, живущи на ул. „Цар Симеон Велики“ и др.

Събраните чували с отпадъци се поставят до контейнерите, откъдето се извозват от служители на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ до Регионалното депо. До момента са извозени над 25 тона отпадъци.