Общинското ръководство призовава с общи усилия да спрем вандализма във видинския Крайдунавски парк

Сподели: 

Счупена на парчета пейка до скейтборд площадката в парка шокира видинлии. Тя е втората поред, която Община Видин подменя в района и за съжаление също стана обект на вандализъм. Днес работници от строителната група прибраха останалите части и разчистиха мястото.
Пейки, кошчета за отпадъци, съоръжения на детските площадки и друго общинско имущество често се превръщат в предмет на посегателство от недобросъвестни лица. Общината винаги реагира на сигнали за такива случаи и отстранява повредите според възможностите си. Кметът д-р Цветан Ценков и общинското ръководство призовават гражданите да пазят и ценят това, което се ползва от всички, както и да се грижат за чистотата и опазване на околната среда.
Крайдунавският парк е сред забележителностите, с които Видин се гордее. Той е място за разходки, отмора, забавления и игри на децата. Подобни вандалски прояви и грозни гледки в него са недопустими. А скейтборд площадката зад паметника на свободата, в посока към крепостта „Баба Вида“ е любимо място за малчуганите и подрастващите. Родителите и цялото общество трябва да възпитават у децата ни чувство за отговорност и грижа към придобивките в нашия град, за да съхраним  изграденото за дълго време напред.
Общинска пресслужба