Обявени са конкурси за нови директори на осем училища във Видинско

Сподели: 

Обявени са конкурси за нови директори на осем училища на територията на област Видин. От новата учебна година с нови ръководители ще са пет училища в град Видин. Това са Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“, Професионалната техническа гимназия „Васил Левски“, Професионалната гимназия по туризъм „Михалаки Георгиев“ и Основно училище „Епископ Софроний Врачански“. Нови директори ще застанат начело и на Основно училище „Васил Априлов“ в село Рабиша (община Белоградчик), Средно училище „Христо Ботев“ в град Грамада, и Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в село Бело поле (община Ружинци).
Съгласно публикуваната на интернет страницата на Регионалното управление на образованието заповед, кандидатите трябва да имат не по-малко от 5 години учителски стаж и да притежават диплома за висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър“. Конкурсите ще се проведат в два етапа – писмен изпит, включващ решаване на тест и на казус, и защита на концепция за стратегическото управление на съответната образователна институция за период от три години.
Срокът за подаване на документите от страна на кандидатите е до 8 август включително в Регионалното управление на образованието или на имейл rio_vidin@mon.bg (подписани с електронен подпис на кандидата).