Окръжна прокуратура – Видин ръководи разследване на контрабанда на над 11 килограма марихуана през ГКПП Дунав мост Видин – Калафат

Сподели: 

Над 11 тона марихуана задържаха митничари на Дунав мост 2. В тази връзка под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за контрабанда на високорисково наркотично вещество. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 242, ал. 2, пр. 1 от НК.

На 13 март на ГКПП Дунав мост Видин – Калафат митническите служители селектирали за проверка влизащ в страната товарен автомобил. Водачът представил документи за превозвания от Германия за Грузия товар – офис техника.

В хода на проверката в полуремаркето инспекторите открили зеблени чанти и найлонови пликове. В тях били намерени 10 пакета, съдържащи зеленикаво-кафява тревиста маса със съцветия и специфична миризма. При направен полеви наркотест веществото реагирало на канабис/марихуана. Общото му тегло е 11,495 килограма. Стойността на предмета на престъплението е в процес на установяване.

С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем е привлечен и задържан за срок до 72 часа водачът на товарния автомобил – гражданинът на Турция Ф.О. (на 27 години).

Разследването продължава.