Организират конкурс за рисунка по повод седмицата на гората

Сподели: 

Природен парк „Врачански Балкан“ и Северозападно държавно предприятия-Враца обявяват конкурс за рисунка на тема „Гората е живот и обща отговорност!“. Проявата е по повод честването на „Седмицата на гората 2024 г.“ (от 1-ви до 7-ми Април 2024 г.). Конкурсът има за цел да даде възможност на учениците от началните училища да представят своята визия за красотата на българската гора, грижата за нея и нейните обитатели.

В конкурса могат да участват ученици от 1-ви до 4-ти клас от началните училища, които попадат на територията на област Враца. Той се провежда в две категории, по възрастови групи, както следва: I група - ученици от 1-ви до 2-ри клас, включително; II група - ученици от 3-ти до 4-ти клас, включително.

Рисунките трябва да отговарят на темата на конкурса. Другите критерии, по които ще се оценяват творбите, са креативност и оригинална идея. Рисунките трябва да са във формат А4, като всеки участник има право да участва само с една творба. В конкурса няма ограничение за използваните материали и техника.

Участниците могат да изпратят рисунките си по пощата или да ги предоставят лично в: Природозащитен център "Натура", гр. Враца, ул. Поп Сава Катрафилов 27-29, както и в СЗДП ДП-Враца, гр. Враца, бул. Христо Ботев 2, ет. 3. Всяка творба трябва да бъде придружена с трите имена на автора, класа и училището, в което учи, както и телефон за връзка. Крайният срок за приемане на рисунките е до 25-ми март 2024 година.

Компетентно жури ще класира най-добрите творби, а техните автори ще бъдат отличени с атрактивни предметни награди. Награждаването ще се осъществи на 1-ви април 2024г.