Осмомартенски футболен турнир за девойки във Видин

Сподели: 

Осмомартенският футболен турнир за девойки във Видин се проведе в зала „Фестивална“ по повод Международния ден на жената. Той се организира от Областния съвет на БФС и Аматьорска футболна лига, със съдействието на Община Видин и Регионално управление на образованието.
Гости на спортното събитие бяха заместник-кметът по европейски политики и инвестиции на Община Видин Десислава Тодорова и началникът на РУО - Видин Веселка Асенова. На турнира присъства Бончо Генчев – една от големите легенди на българския футбол, председател на Зоналния съвет на БФС – Велико Търново.
В надпреварата участваха общо осем отбора, разделени в две групи. Група „А” бе съставена от отборите на СУ „Св. св. Кирил и Методий” - Видин, СУ „Христо Ботев” - Белоградчик, СУ „Н.Й.Вапцаров” - Дреновец и ГПЧЕ „Йордан Радичков” - Видин. Отборите от група „Б” са ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ - Видин, СУ „Св. св. Кирил и Методий” - Брегово, СУ „Христо Ботев” - Грамада и ПГТ „Михалаки Георгиев” - Видин.
Преди началото на церемонията по награждаването на отборите, Десислава Тодорова поднесе кратко приветствие: “Радвам се, че традицията да се провежда такова интересно спортно събитие продължава успешно. Позволете ми в навечерието на един от най-хубавите пролетни празници – 8-ми март, да поздравя всички участнички в турнира, с пожелание за здраве, много спортни постижения и нови победи!“.
Веселка Асенова и Бончо Генчев също отправиха поздравления.
На първо място в турнира се класира отборът на ГПЧЕ „Йордан Радичков”, който получи купата от Бончо Генчев. Второто място бе за ПГ „Проф. д-р Асен Златаров”, а трети станаха девойките от СУ „Христо Ботев” - Белоградчик.
Заместник-кметът на Общината връчи медалите на всички участници, както и част от индивидуалните награди, заедно с Бончо Генчев, Веселка Асенова и председателя на Областния съвет на БФС – Иво Марков.
Всички състезатели получиха фланелки, а топки и торти имаше за всеки отбор. Наградният фонд бе осигурен от организаторите.