Отборът на "Юга" победи "Севера" в Мача на звездите

Сподели: 

Четиринадесетото издание на баскетболния Мач на звездите между отборите на "Севера" и "Юга" се състоя на 29 ноември в спортна зала „Фестивална“. Традиционното състезание е запазена марка на нашия град в националната анти СПИН кампания. Тази година тя се провежда под мотото „Промените се правят от общността“. Кампанията е по повод 1 декември - Световен ден за борба срещу СПИН и се организира от Община Видин, Общинския съвет по наркотичните вещества и Ученически спортен клуб - Шампион.
Официални гости на събитието бяха заместник-кметовете на община Видин Борислава Борисова и Светослав Скорчев, началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова, председателят на Общинския съвет по наркотичните вещества Красимира Елисеева и директорът на БНР-Регионална радиостанция Видин Огнян Първулов.
От името на кмета д-р Цветан Ценков Борислава Борисова поздрави организаторите и участниците: „Община Видин в духа на традицията и тази година обедини усилия с много инситуции, за да зарадва видинчани с предстоящата баскетболна среща в името на каузата-борбата със СПИН, една от най-коварните болести на нашето време“. Тя изрази увереността си, че видинската публика ще стане свидетел на честна и спортсменска игра.
Началото на демонстративната среща бе дадено от Светослав Скорчев. Един срещу друг се изправиха отборите на "Севера" и "Юга" с най-добрите баскетболисти от училищата ГПЧЕ „Йордан Радичков”, СУ „Цар Симеон Велики”, ППМГ „Екзарх Антим І” и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“. След оспорван двубой "Юга" победи "Севера" с резултат 77:66.
Заместник-кметовете на общината наградиха с купи състезателите от училищата, взели участие в надреварата. За пореден път беше връчена и учредената от нашия съгражданин и бивш баскетболист проф. Вили Лилков преходна купа.  За най-полезен играч в мача бе избран Александър Илиев от обтбора на "Юга".
В рамките на състезанието имаше изпълнения на мажоретния състав и певческа група от СУ ”Св. св. Кирил и Методий”, както и на музикалните таланти от ГПЧЕ “Йордан Радичков”. По време на почивките бяха организирани атрактивни игри с публиката. Десетокласникът Живко Живков от ГПЧЕ “Йордан Радичков” спечели наградата от 140 лв. за вкаран кош от центъра на игрището. Своите баскетболни умения показа и заместник-кметът Светослав Скорчев.    
И тази година доброволците на Общинския младежки съвет за превенция на зависимости раздадоха червени панделки–символ за съпричастност, флаери, информационни материали и презервативи във връзка със Световния ден за борба срещу СПИН. Ученици от девет видински училищата и от град Белоградчик подредиха постери по темата. Най-оригиналните творби получиха награди от началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.
Общинска пресслужба