Отборът на „Севера“ спечели тазгодишния „Мач на звездите“

Сподели: 

Преходната купа в традиционния „Мач на звездите“, който се състоя на 2 декември, отиде при отбора на Севера“. Звездният двубой, който е запазената марка на Видин в борбата със СПИН, се проведе за 15-и път. Той се състоя в спортна зала „Фестивална“, а водещ на шоуто бе популярният Ивайло Иванов - Играта.
„Мачът на звездите“ се организира от Община Видин, съвместно с Регионалното управление на образованието, Общинския съвет по наркотичните вещества, Баскетболен клуб ”Видабаскет” и видински училища.
В отборите на „Севера“ и „Юга“ се включиха най-добрите състезатели по баскетбол от СУ „Цар Симеон Велики“, ГПЧЕ „Йордан Радичков“, ППМГ „Екзарх Антим I“ и ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“, които вече участваха и в организираните общински ученически игри. Баскетболистите бяха облечени в атрактивни екипи, подарък от Община Видин. Треньорите на „Севера“ бяха Борислав Каменов и Теодор Киров, а на „Юга“ – Таня Методиева и Росен Ракаджиев. Срещата премина под съдийството на Юлиян Колев и Кристиан Нунов.
Преди началото на баскетболния двубой, приветствие поднесе заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова. Тя изрази удовлетворението си, че толкова много хора подкрепят инициативата и по този начин се присъединяват към каузата да бъдем непримирими в борбата с една от най-коварните болести на нашето съвремие. Борисова поздрави от името на кмета на Видин д-р Цветан Ценков, от свое име и от името на общинското ръководство и комисията по спорт към Общинския съвет състезателите, треньорите и съдиите, като пожела на отборите красива и спортсменска игра. И призова: „Нека с общи усилия приобщим все повече деца и млади хора към масовия спорт и здравословен начин на живот!“
След това Борисова хвърли първата топка и даде старт на мача. Състезателите от двата отбора бяха достойни противници в изключително оспорвания двубой и представиха едно истинско баскетболно шоу. С разлика само от 1 точка (108:107) победата спечелиха момчетата от „Севера“.
Между двете полувремена бе проведена игра с публиката. Наградата от 200 лв. за вкаран кош от централната линия отиде при Деян Колев, ученик в Природо-математическата гимназия.
Всички училища, включили се със свои представители в „Мача на звездите“, получиха купи. Те бяха връчени от Десислава Тодорова, заместник-кмет на Община Видин; Наталия Милкова, председател на постоянната комисия за работа с децата, младежта, спорта и туризма към Общински съвет – Видин; Юлиян Иванов, директор на общинско предприятие „Спортни имоти“; Цветанка Червенкова и Владко Вълчев, експерти в Регионалното управление на образованието.
Заместник-кметът Борислава Борисова награди треньорите и съдиите с грамоти и плакет на Община Видин и връчи на отбора победител преходната купа, учредена от нашия съгражданин и някогашен баскетболист – професор Вили Лилков.
Наградата за най-полезен играч спечели Калоян Димитров от отбор „Севера“ и тя му бе връчена от Огнян Първулов, директор на радио „Видин“. Статуетката за най-атрактивна забивка получи Никола Емилов, играч на „Юга“, а отличието бе връчено от Мария Георгиева, експерт в Министерството на младежта и спорта. Най-точен в стрелбата от линията за „трите“ точки бе Георги Симеонов, също състезател на „Юга“, който получи наградата си от Веселка Димитрова, председател на Общинския съвет по наркотичните вещества.
След церемонията по награждаването участници и зрители посрещнаха с много аплодисменти още един специален гост на събитието - талантливата и невероятна млада изпълнителка Дара Екимова. Така баскетболното шоу, което печели все повече почитатели, завърши с прекрасно настроение.