Отличиха най-добрите спортисти и треньор на Видин за 2019 г.

Сподели: 

За поредна година бяха отличени най-добрите спортисти на Видин за 2019 година при юношите и девойките и при мъжете и жените, както и треньор на годината. При младите спортисти отличието заслужено получи Ива Иванова, състезателка на Спортен клуб „Бъдин-ММА“, която неотдавна стана европейска вицешампионка на самбо при кадетките. При мъжете и жените, за Спортист на Видин за 2019 година беше обявена Цветелина Цветанова – състезателката на Спортен клуб „Борба, самбо, джудо“ тази година спечели бронз от Европейските игри. За треньор на  годината беше обявена Габриела Кирилова от Спортен клуб „Бъдин- ММА“, която е и лична треньорка на най-добрия млад спортист на Видин – Ива Иванова.

И тази година отличията бяха връчени на традиционния Бал на спортиста, който се проведе под патронажа на кмета на община Видин д-р Цветан Ценков. Сред официалните гости на събитието бяха Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, областният управител на Видин Албена Георгиева, заместниците й Лъчезар Попиванов и Анжело Методиев, заместник-кметовете на община Видин Борислава Борисова и Светослав Скорчев, председателят на Общински съвет – Видин Генади Велков, началникът на РУО – Видин Веселка Асенова, председателят на Областния съвет на БФС във Видин Иво Марков и други.

Преди да бъдат обявени най-изявените спортисти, кметът на община Видин д-р Цветан Ценков приветства присъстващите. „Този Бал на спортиста се е превърнал в едно чудесно мероприятие, което дава подобаващ завършек на спортния календар на община Видин. Видин безспорно през годините има своя принос за българския спорт, имали сме, както имаме и в момента водещи спортисти в редица спортове“, заяви кметът на община Видин. Д-р Цветан Ценков пожела на видинските спортисти и треньори и занапред да славят Видин и България по целия свят.

И тази година сформираната специално за целта комисия беше взела решение спортните таланти на Видин да бъдат разделени по възрастов принцип, така че заслужено внимание да бъде обърнато както на подрастващите спортни звезди на Видин – юношите и девойките до 18-годишна възраст, така и спортистите, състезаващи се вече при мъжете и жените. А сред основните критерии, на база на които са определени спортистите, класирани в двете десетки, е участие на международни състезания (световни и европейски), призови класирания на национални първенства, както и дали спортът, в който даден спортист се състезава, е олимпийски.

Младите спортни таланти до 18-годишна възраст, които се наредиха от десето до второ място са: Преслав Николов (Спортен клуб за тенис на маса „Бдинци 2000“); четворка каяк в състав Захари Виденов, Михаил Виденов, Любен Виденов и Петър Иванов (Спортен клуб по кану-каяк „Бдин 77“); Инна Цветкова (Спортен клуб по бокс „Бдин“); Ева Амико (Спортен клуб „Борба, самбо, джудо“); Ивайла Мишина (Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“); Николай Николов и Мартин Теодосиев (Спортен клуб по кану-каяк „Ванто“); Кристофър Петков (СК „Борба, самбо, джудо“); Ванеса Димитрова и Йоана Георгиева (СК по кану-каяк „Ванто“); Милена Христова и Мерелин Николова (Волейболен клуб „Бдин – Вида“).

При мъжете и жените отличените спортисти от десето до второ място са както следва: Димитър Славчев (Клуб по културизъм „Бъдин“); Елена Петкова (СК по кану-каяк „Ванто“); Пламен Бориславов (СК „Борба, самбо, джудо“); Момчил Янчев (СК „Бъдин – ММА“); Веселин Вълчов (СК по кану-каяк „Ванто“); Иван Иванов (СК „Бъдин – ММА“); Елеонора Станчева (СК по културизъм „Бъдин“); Денис Лилков (СК „Борба, самбо, джудо“); Елина Георгиева (СК по бокс „Бдин“).

Връчени бяха и четири допълнителни награди. Треньорът на „Видабаскет“ Николай Колев беше отличен за изключителен принос за развитието на баскетбола във Видин. Награда беше присъдена и на Павел Кръстев, който през октомври тази година е станал шампион в тежка категория на световното първенство по канадска борба за хора с увреждания. Лора Венелинова – футболистка, включена в националния отбор по футбол, беше отличена за това, че достойно представя Видин в женския футбол. Награден беше и отборът по волейбол на Математическата гимназия, който се представи изключително достойно на Световните ученически игри по волейбол, където зае шесто място.

За доброто настроение на всички присъстващи на Бала на спортиста допринесоха изпълненията на танцьорите от Клуба по спортни танци „Елит-Тим.“

НИЕ

Повече снимки може да видите тук: https://www.facebook.com/pg/Vestniknie/photos/?tab=album&album_id=2758893410816911