Отлично представяне на СК „Борба, самбо, джудо“ на турнир в Перник

Видинският отбор е на първо място в комплексното класиране при момичетата
Сподели: 

На първия организиран турнир по джудо след пандемията състезателите на Спортен клуб „Борба, самбо, джудо“ – Видин се представиха достойно и грабнаха общо 16 медала и първо място в комплексното класиране при момичетата. На 13 септември Спортен клуб „Кракра“ - Перник организира турнир по джудо за деца, който се проведе в спортна зала „Борис Гюдеров“. В него участваха 20 възпитаници на треньора Пламен Петров, разпределени в пет възрасти, които грабнаха общо 16 медала, от които 7 златни.
„Първо състезание на Федерацията по джудо след пандемията. Опитваха се да разделят родители и състезатели. Родителите бяха от едната страна на седящи места, треньори и състезатели – от другата страна. Всички бяхме с маски. Само тези, които се борят и съдията, бяха без маски. Не се получиха точно така нещата. Децата бяха на куп, но всичко мина“, сподели за в. „НИЕ“ Пламен Петров.
Треньорът разказа, че масовост много нямало. Някои от треньорите се оплаквали, че родителите не си пускат децата от страх заради пандемията, но пък силните състезатели били там. „Малко на брой участници, но доста качествени. Почти всички софийски отбори участваха, плюс Перник. На софийските отбори състезателите им са силни. Така че класирането ни на първо място при момичетата, комплексно във всичките възрастови групи, е доста приятно“, заяви Пламен Петров.
Той разказа, че изключително силно било участието на Симона Мирославова. „Досега тя се бореше доста плахо, сега изведнъж просто „прегази“ конкуренцията си, което означава, че невероятно много е израснала. Емел Бирхан игра финал с едно момиче, от което имаме 5 загуби. Този път обаче победихме с ипон“, каза гордо видинският треньор. Относно представянето на състезателите като цяло Пламен Петров заяви, че било много добро, донякъде очаквано, защото състезателите му тренирали цяло лято.
„Настроението на отбора е много добро. Видяха, че могат. Вдигна ни се малко самочувствието. Струваше си да тренираме цяло лято“, посочи треньорът.
Състезателите на СК „Борба, самбо, джудо“ се подготвят за следващия шампионат. В най-масовата група, деца родени 2008-2010 година, им предстои на 10 октомври състезание в Пазарджик. „Ще имаме доста участници. Планирам с 12-13 да участваме. Надявам се на добро класиране“, каза в заключение Пламен Петров.
МАРИЯНА Герасимова

Снимки СК „Борба, самбо, джудо“