Отлично представяне на състезателите по лека атлетика от СК „Радуканови“

Сподели: 

В два поредни дни състезателите от Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“ мериха сили с възпитаниците на едни от най-добрите клубове в България и чужбина. При участието си в двата турнира, лекоатлетите на Мирослав и Златка Радуканови не отстъпиха по нищо на своите опоненти и представиха достойно своя клуб и Видин.
На 29 февруари в зала „Асикс Арена“ се проведе третото издание на Детския турнир по лека атлетика „Академик“. В състезанието взеха участие над 300 деца от България и Северна Македония, като състезателите от видинския клуб бяха 12 на брой. Децата, в зависимост от възрастта им, участваха в дисциплините бягане 60 м, бягане 200 м, щафета 4х200 м, скок дължина, скок дължина от място.
След края на състезанието равносметката за СК „Радуканови“ е три златни медала и два бронзови. Трите първи места са на сметката на Ивайла Мишина. Заради застъпването на графика за провеждане на скока на дължина и на бягане 200 метра, където видинското момиче участва за пръв път в кариерата си, Ивайла успя да направи само един опит в скока (при полагащи й се три) – въпреки това с резултат 4.74 м тя успя да победи своите опонентки. На дисциплината 200 м видинското момиче отново завоюва златен медал с отличен резултат 28.50 сек. Третият златен медал за деня на Ивайла бе от щафетата 4х200 м, където редом с нея бягаха Владислава Бойчева, Неда Цветкова и Рая Пламенова. Бронзови медали на 60 м завоюваха Рая Пламенова, при родените 2009 г. и Пламен Митков – 2010 г. Отлично беше представянето и на Божидара Иванова, която се нареди на четвърто място на 60 м и скок от място при родените 2010 г., както и на Васил Антонов, който също зае четвърто място на 60 м и скок дължина при родените 2009 г.
На следващия ден (1 март) видинските състезатели отново бяха в зала „Асикс Арена“, където мериха сили този път с над 500 деца, родени от 2003 до 2014 г. в първото за тази календарна година състезание от Атлетическа лига GO KIDS и четвърто за сезон 2019-2020. Навръх Баба Марта състезатели от 30 атлетически клуба в страната – 10 от София, както и клубове от Варна, Бургас, Пловдив, Харманли, Казанлък, Враца, Видин, Монтана, Пазарджик, Плевен и др., се състезаваха в дисциплините 60 м, 60 м с препятствия, 200 м, 600 м, скок на дължина, скок височина, скок от място и овчарски скок. Състезателите на СК „Радуканови“ завоюваха един златен, един сребърен и три бронзови медала.
Златен медал на скок дължина завоюва Любослав Лозанов, при родените 2004 г. Ивайла Мишина, при родените 2008 г., спечели сребърен медал на скок дължина и бронз на 60 м. Бронз на 60 м завоюваха Пламен Митков – 2010 г. и Стефани Ванкова – 2012 г.
„Представянето на нашите състезатели беше отлично. Всичките 19 участници от нашия клуб дадоха всичко от себе си и показаха моментните възможности, като почти всички са с лични резултати. Конкуренцията е жестока – на едното състезание имаше 300 деца, а на другото – 500, и в дадени дисциплини имаше по 40-50 участници. Затова успехите, които се постигнаха са с още по-голяма стойност. Много съм доволен от представянето на всички“, каза за в. „НИЕ“ Мирослав Радуканов.
Той поясни, че на състезателите от клуба им предстои състезанието „Дортикум“, което се организира от СК „Радуканови“ и ще се проведе на 4 април във Видин. След това на 11 април е петият кръг от GO KIDS, на 2 май предстои международно състезание в Румъния, на 10 и 11 май е финалът на GO KIDS, а на 16 май е първият национален шампионат за момичета и момчета под 14 години. „В Румъния ще отидем, защото всяко международно състезание е трупане на опит. Успехът в Сърбия го оцениха високо, защото резултатите там бяха много добри. Браво на децата за голямото старание и желаем още по големи успехи на всички“, пожела на състезателите на клуба Мирослав Радуканов.
МАРИЯНА Герасимова