От 1 декември работи дежурна детска градина във Видин

Сподели: 

От 1 декември работи дежурна детска градина във Видин. Със заповед на кмета на общината Цветан Ценков, след получено разрешение от министъра на образованието и науката, е определена детска градина „Славейче“, която се намира на ул. „Горазд“, №36 (в близост до СУ „Св. св. Кирил и Методий“), съобщиха от Общината.
Направено е проучване сред институциите, чиито служители са на първа линия в борбата с COVID-19, дали е налице потребност от функционирането на дежурна детска градина с яслена група. Общо 21 родители са заявили желание да ползват услугите й, посочиха от общинската администрация.  По този начин ще бъдат улеснени хората, които всеки ден изпълняват служебните си задължения в сегашната тежка ситуация, подчертаха от Общината.
Създадена е необходимата организация за работа на детското заведение при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.  За децата ще се грижат педагогически и медицински специалисти и непедагогически персонал. При необходимост детската градина има готовност да приеме деца, на които поне един от двамата родители работи на първа линия: лекари, медицински сестри, фелдшери, фармацевти, санитари, служители на Регионалната здравна инспекция, ОДМВР, Гранична полиция, Областната дирекция по безопасност на храните, Митнически офис Видин, съобщиха още от Община Видин.