Паднали дървета, счупени клони и повредени автомобили след силната буря във Видин

Сподели: 

Сериозни щети нанесе бурята, която вилня във Видин по-рано днес. Над 30 сигнала за различни щети са постъпили до този момент при дежурния служител в Община Видин, съобщиха от местната институция. Заради бурята, която се разрази около 17:30 ч. и бе придружена със силни пориви на вятър и градушка, са изкоренени над 15 дървета на територията на град Видин, като голяма част от тях са в Крайдунавския парк. Има множество счупени клони, като са повредени и 8 автомобила, без нанесени сериозни щети. На тераса в блок на ж.к. „Васил Левски“ е паднала невзривена ракета против градушка, но на сигнала веднага са се отзовали от съответните отговорни органи и последствия няма.
Бурята е нанесла щети и върху покрива на сцената на Община Видин, която днес бе разположена в близост до крепостта „Баба Вида“ във връзка с провеждането на предстоящите събития на 29 и 30 юни за Деня на река Дунав и Джулай морнинг. Цялостната конструкция не е пострадала, тъй като е добре обезопасена, уточниха от общинската пресслужба.
В близкото до Видин с. Новоселци има оплетени жици на електрически стълбове от паднали крони. В град Дунавци 2 квартала са останали без ток.
Незабавно започна и отстраняване на щетите от екипи на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“.