Парични награди за видински медалисти по кану-каяк предлагат от ГЕРБ – Видин

Общинските съветници от групата на ГЕРБ са отправили искането до кмета на общината и очакват то да бъде разгледано на следващото заседание на Общинския съвет във Видин
Сподели: 

Видинските общински съветници от групата на ГЕРБ са внесли днес предложение за финансово подпомагане на двама изявени спортисти по кану-каяк. От местната партийна централа съобщиха, че искането е отправено към кмета на общината и очакванията са то да бъде внесено за разглеждане на предстоящото след седмица заседание на Общинския съвет. Предложението е двамата спортисти да бъдат поощрени с по 2000 лева.
„Спортните постижения на Йоана Георгиева и Веселин Вълчов заслужават нашето уважение и затова предлагаме общината да поощри двамата шампиони за отличното им представяне на Европейското първенство по кану-каяк, провело се в Сърбия. Убедени сме, че и занапред видинските спортни школи ще носят радост и гордост на всички наши съграждани“, коментира общинският съветник и координатор на ГЕРБ-Видин Тихомир Станчев. Той и колегите му изразяват надежда, че предложението им ще срещне подкрепата на местната администрация и на останалите общински съветници.
Съветниците от ГЕРБ обмислят и идеята за сформиране на специален общински фонд за финансово подпомагане и стимулиране на видински медалисти от олимпийски, международни и световни първенства.
На проведеното в края на месец юни в Белград Европейско първенство за юноши и девойки и младежи и девойки до 23 г. Йоана Георгиева, която е възпитаничка на треньора Цветан Иванов (Спортен клуб по кану-каяк „Бдин-77“), донесе на България първата титла в кану-каяк след повече от 30-годишна пауза. Младата видинчанка спечели титлата на 200 м едноместен каяк. Веселин Вълчов, който е възпитаник на същия клуб, спечели сребърен медал на двуместен каяк 1000 м в екип с Радослав Стефанов.