Парковете във Видин вече са достъпни при определени условия, съгласно заповед на кмета

Разхлабването на режима важи само за деца до 12 години и придружаващи ги възрастни
Сподели: 

Кметът на община Видин д-р Цветан Ценков е издал заповед, с която от  28 април 2020 г., се разрешават посещенията в Крайдунавския парк (от „Колодрума“ до крепостта „Баба Вида“), парк „Владикина бахча“ и парк „Рова“. В трите парка Община Видин е поставила указателни табели за изискванията, които трябва да се спазват при посещението им. Служители ще отговарят за стриктно изпълнение на условията в заповедта и за недопускане на нарушения. Направен е график за дежурствата, които ще се дават през седмицата, съобщиха от Общината.
От 9:30 ч. до 18:30 ч. всеки ден в парковете се допускат деца до 12 години, задължително с техните родители или членове на техните семейства, но не повече от двама възрастни; във времето до 9:30 ч. и след 18:30 ч. собственици на кучета (но не повече от един) могат да разхождат домашните си любимци. Това трябва да става само при задължително спазване на  противоепидемични мерки: носене на предпазни маски; дистанция 2,5 м спрямо други семейства, както и насрещно движещи се хора; съблюдаване на всички останали мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.
На територията на парковете се забранява събирането на деца и възрастни от различни семейства на едно място; използването на детски площадки, спортни съоръжения, пясъчници, скейтборд площадки; игрите на деца в група и с общи играчки; сядането на пейки, на тревни площи и правенето на пикник; употребата на алкохол.
Заповедта на кмета на община Видин е издадена на базата на заповед на министъра на здравеопазването от 26.04.2020 г., в условията на извънредното положение в страната и създалата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. Със съдържанието на документа може да се запознаете на сайта на Община Видин в раздел Администрация /Административни актове и документи.