Партиите постигнаха съгласие за състава на подвижните секционни избирателни комисии в Община Видин

Сподели: 

Достигнато бе споразумение за състава на подвижните секционни избирателни комисии (ПСИК) във Видин. На свиканите от кмета на община Видин д-р Цветан Ценков консултации за определяне на съставите на секции за гласуване с подвижна избирателна кутия във връзка с насрочените на 14 ноември 2021 г. избори за президент и вицепрезидент и за 47-мо Народно събрание, присъстваха представители на ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“, Коалиция „ГЕРБ – СДС“, Коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, Коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ - ОБЕДИНЕНИЕ“, ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ“, „ИЗПРАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ“.
Консултациите бяха водени от секретаря на Община Видин Валери Димитров. Той обясни, че съставът на ПСИК се състои от 7 души. Партиите се споразумяха за разпределението както на ръководството на комисиите, така и на членовете. Ще се сформират общо шест ПСИК: в град Видин - една (122 секция); в град Дунавци – две (123 и 124 секции); в село Градец – две (125 и 126 секции) и в село Антимово – една (127 секция).
Валери Димитров уведоми, че секция може да бъде образувана и в COVID отделението на МБАЛ „Св. Петка“ във Видин и там ще се проведе гласуване, ако има повече от 10 пациенти.